Søren Dyrbye fortæller om mødet med FFK
I vores interview-serie er vi nu nået til Herre 3 / 4. Her fik holdet inden sæsonen en ny træner, fra nedlagte GF81 kom Søren Dyrbye sammen med cirka 8 spillere. Søren har ved Herre 4’s kampe fungeret som Coach på sidelinien og samtidig stået for den fælles Herre 3 / 4 hver mandag i Tingbjerg hallen. Vi har spurgt Dyrbye om starten i FFK og meget mere.
Nu er halvdelen af sæsonen overstået? Er det gået som du håbede ved sæsonstart?
Jeg håbede ved sæsonstart at jeg ville få et hold som synes det er rart og inspirerende og spille og træne. Jeg savner måske en mere fast spillerstab, men som oplægget fra begyndelsen var, er jeg klar over at det bliver svær
Hvad skal forbedres?
Vi skal måske til at arbejde lidt mere målrettet med en 3. holds trup og en 4. holds trup.
Hvad er rigtigt godt?
Det er dejligt at se spillerne kaste sig ud i alle træningsøvelser med ildhu og gode og sjove kommentarer.
Hvordan er fremmødet til træning?
Fremmødet har til tider været for overvældende op mod 30 spillere.
-og bliver der arbejdet hårdt nok?
Ja, i de fleste tilfælde – men det går lidt trægt i begyndelsen af træningen.
Er der god steming på holdet?
Der er en god stemning. Jeg synes det er en samling spillere, der i vid udstrækning er tolerante og accepterer at vi alle er forskellige og derfor også forskellige i styrke, teknik og taktik. Der er plads til alle.
Hvad er de primære mål i resten af sæsonen?
Det primære mål er at tømre truppen yderligere sammen om spillet og få en sejr
-og hvordan når I dem?
Ved personlig vejledning, fælles vejledning og fysisk indsats i kampene
Hvad siger du til at I ikke har fået et point endnu – hvad tror du grunden til det er?
Vores hold er præget af at vi har en del spillere der er meget urutinerede. Det er min erfaring at når rutinen kommer så kommer pointsene også. 0-17 nederlag er aldrig opbyggende – men et resultat af dårlig matchning
Hvordan ser et perfekt floorball år 2006 ud for dig?
Et perfekt floorball år for mig er, at se spillere blive bedre og holdet blive bedre. Se unge mennesker blive mere voksne og opbygge deres selvværd.
I forbindelse med interviewet, kom Søren med en kommentar om hans start i FFK og om hans floorballfilosofi. Webredaktionen har valgt at bringe hele kommentareren
Fortæl lidt om din floorballfilosofi:
Da jeg begyndte i FFK havde jeg mine forestillinger om hvordan jeg ville gribe træningen an. Jeg kom fra GF-81 hvor jeg fra begyndelsen var den der var omdrejningspunktet, fordi jeg var træneren og samtidig den første spiller på holdet. Floorballkulturen var et produkt af det jeg mente var rigtigt kombineret med spillernes opfattelse.
Jeg havde og har nogle principper når jeg er træner og når jeg er sammen med børn og unge mennesker.
- Vi taler ordentligt til hinanden. Jeg accepterer ikke øgenavne, mobning og nedsættende ord.(fx ord som bøsse eller luder…..farvel!!!)
- Jeg forventer at alle gør deres bedste og når man gør sit bedste kan man ikke klandres for fejl, skævskud eller lignende. Når man gør noget opstår der ind i mellem fejl. Det gør der ikke hvis man ikke gør noget.
- Træningen og den personlige vejledning skal være positiv og fremadrettet.
- Vi spiller for at have det sjovt – og selvfølgelig er det sjovest at vinde, men ikke for enhver pris.
- Alle øvelser foregår med bold og stav.
Den personlige vejledning og træningen forsøger jeg at variere – så det er sjovt. De taktiske finesser er noget jeg ikke er super god til, men jeg forsøger at lære af det jeg ser. De spillere fra 1. og 2. holdet der har spillet på 4. holdet har været med til at lære mig noget om den taktiske side af floorball og af den kultur der hersker i FFK.
Hvordan har det været at starte op i ny klub?
FFK – kulturen er svær at identificere helt præcist, men der har da været episoder, hvor jeg har været meget synlig og tydelig i mine tilkendegivelser overfor enkelte spillere, fordi der er blevet råbt og sagt nogle uacceptable ting. (For resten er det jo slet ikke sikkert at det sprog er en del af FFK – kulturen. Men jeg bekæmper disse udgydelser)
Med hensyn til kampengagementet/kampkulturen har jeg set mere løbevillige hold. Jeg hørte at det var FFK – kultur at man først rigtig gad løbe i 3. periode…Det arbejder vi på at ændre, ved at tale om det. Hvorfor går man til floorball? Bl.a. for at få motion og for at have det sjovt og spille. Disse tre elementer bliver alle 10 gange sjovere hvis man løber – i hele kampen.
Det har været en stor hjælp, at Thøger og Morten har været der, når som helst jeg havde brug for det. Og heldigvis er de der stadig, da det er en længere proces at finde sig til rette i en ny og ukendt kultur.
Kommentarer
Indsend kommentar